De Managers

| 0
Wanneer:
31 oktober 2020 @ 20:00 – 21:00
2020-10-31T20:00:00+01:00
2020-10-31T21:00:00+01:00
Waar:
De lieve vrouw
Amersfoort

La Isla Bonita vergadert live: over de lichaamstaal van macht.

De Managers ging in première tijdens het Over Het IJ Festival 2019 en is van april t/m juni 2020 te zien in de theaters in het land.

Hoe spreken we met elkaar anno 2020? Performance collectief La Isla Bonita gaat met elkaar om de tafel. In een wereld van maatpakken, flip-overs, stokpaardjes, powerpoints en flesjes Spa vergaderen vijf witte managers op een gehuurde locatie. Hoe moet het verder met de wereld, de mensheid, de zaak, dit team, de productpresentatie van volgende week dinsdag?

Is de man, pardon de mens, in staat aan een vergadertafel tot zinvolle oplossingen te komen? In een wereld beheerst door guerrilla-tactieken, manipulatie, fallocentrisme en mansplaining komt La Isla Bonita met een steigerend weerwoord. Een even hilarische als schrijnende voorstelling over macht en al haar rituelen.

‘La Isla Bonita geeft een frisse impuls aan de kantoorparodie’ ★★★★ de Volkskrant
‘Een ode aan baldadige fantasie’  ★★★★ NRC
Lees hier de voorbeschouwing door Esther Kleuver in de Telegraaf

concept & spel Luit Bakker, Milou van Duijnhoven, Mirthe Labree en Lisa Schamlé eindregie Suze Milius & Aukje Schaafsma scenografie Studio Dennis Vanderbroeck kostuumontwerp Bibi Trompetter techniek Dirk Houthoff met dank aan Willemijn Zevenhuijzen productie Frascati Producties coproductie Over het IJ festival foto Casper Koster i.s.m. Lisa Schamlé regie, camera, edit & muziek teaser Ruben Labree

Volgen Luit Bakker:

Theatermaker - Acteur

Luit (1991, zij/haar, Amsterdam) deed de vooropleiding ITS DNA en studeerde daarna af aan de toneelacademie Maastricht. Ze maakt solo voorstellingen en is onderdeel van het collectief Bakker&Brill. Met Bart van de Woestijne maakt ze momenteel de voorstelling Zuurstofschuld. Naast haar werk in het theater is ze patissier en wordt ze dit jaar spinning instructeur. Luit is groot voorvechter van gelijkheid, haar slogan is ‘We zijn er nog niet, maar we komen er wel’. Ze voelt zich als queer en vrouw immers niet veilig genoeg in deze maatschappij. Ze verwerkt en onderzoekt in haar voorstellingen de verhalen van gemarginaliseerde groepen op een intersectionele manier: Zo gebruikt ze theater als een middel om de wereld meer inclusief en openminded te maken. In haar voorstellingen speelt ze met bestaande stereotyperingen op een fysieke, humoristische en provocerende wijze. Het werk van Bakker is maatschappijkritisch, heeft een grote dosis zelfspot en zoekt naar de kwetsbaarheid van zichzelf en haar publiek. Ze staat verder bekend als de meest felbegeerde lesbienne van Amsterdam, maar is daar heel bescheiden over.

Laatste berichten van

Geef een reactie