Queertopia

| 0
Wanneer:
17 mei 2023 hele dag
2023-05-17T00:00:00+02:00
2023-05-18T00:00:00+02:00
Waar:
Verkadefabriek
Boschdijkstraat 45 5211 VD
Contact:
Queer arts festival
Queertopia @ Verkadefabriek

Queertopia is een conversie machine; met welke seksuele voorkeur je er ook ingaat, je komt er queer uit. Want seksuele voorkeur is een keuze. Althans, in de parallelle werkelijkheid die Bart en Luit voor ons schetsen.


In deze immersieve theatrale ervaring word je meegenomen in een uitvergroting van het publieke debat rondom liefde en seksualiteit: de LGBTQ+ lobby viert hoogtijdagen en hun propaganda is tot in de haarvaten van de maatschappij doorgedrongen. De beweging introduceert een nieuwe conversie methode. Jij hebt nu de mogelijkheid jezelf opnieuw te ontdekken.


Wat gebeurt er als we een wereld vormgeven waarin we liefde en aantrekking niet proberen te definiëren, als liefde geen onderdeel is van een politieke agenda? In deze filosofische en activistische voorstelling laten Luit Bakker en Bart van de Woestijne je reflecteren op existentiële vragen als “Is aantrekking iets wat je kunt programmeren en omvormen?” en “Is liefhebben iets wat ons wordt aangeleerd, of juist een wezenlijk onderdeel van ons?”


In Queertopia smelten de kwaliteiten van Luit Bakker en Bart van de Woestijne samen tot een geheel. Luit poogt in haar werk op een humoristische maar confronterende manier rolpatronen te doorbreken. Ze is maatschappijkritisch en zoekt naar de kwetsbaarheid van haarzelf en haar publiek. Bart smeedt in Werkplaats van de Woestijne levensvragen om tot denkervaringen, waarin je gedwongen wordt om op zoek te gaan naar jouw antwoord op een grote, onmogelijke vraag. Bart pelt politieke onderwerpen af tot existentiële vragen. Volgens hem moeten we meer over onszelf nadenken om te kunnen veranderen.


Concept en regie: Luit Bakker & Bart van de Woestijne
Tekst: Luit Bakker & Bart van de Woestijne
Spel: Judith Schuur & Storm Vogel
Licht en scenografie: Tom Heintz & Jolein Kop
Geluidsontwerp: Jelle Hoekstra
Dramaturgie: Maarten Bos
Coach: Liet Lenshoek
Marketing: Anton van der Sluis
Zakelijk: Leonie Kuhlmann
Productie: Nikita Oldert en Ymke van Hoof
Met steun van: Likeminds, Fonds Podiumkunsten, Stichting Dioraphte, Stichting Lira
Co-productie: Festival Cement

 

 

Geef een reactie