Pers over 06-82087445

geplaatst in: Pers | 0

Theaterkrant:    

“Bakker speelt in 06-82087445 met de fluïditeit van gender en seksualiteit. Het zijn grote thema’s, persoonlijk en ongemakkelijk, maar ook fascinerend en mooi. Bakker verleidt je om de ongemakkelijkheid toe te laten. Ga met haar mee, het is het zeker waard.”

Volkskrant:     

Ook als tip: “Luit Bakker transformeert van testosterontische versiercoach naar onthechte Yoni-guru, van überman tot übervrouw kortom, maar speelt ook vanalles daartussenin. Bakker is een sterk fysieke speler die haar publiek verleidt tot een collectief beleefd ongemak, met een liefdevol, troostrijk slot.”

NRC:    

“De glazen kubus aan de rand van het IJ is een architectonisch juweel. Hier treedt performer Luit Bakker op met 06-82087445, het mobiele nummer dat je kunt bereiken om alles te leren over gender, liefde, lichaam, ziel, verlegenheid, durf, geest.”

 

Parool:
“In de cabine transformeert Bakker vervolgens tussen een pooierachtige macho, een zweverig Amerikaans yoga-type en een intense lipstick lesbian die jaagt op alles wat haar maar voor ogen komt. De voorstelling is dicht op de huid en energiek. Door drie totaal van elkaar verschillende personages met elkaar te versnijden, toont Bakker dat het hokjesdenken (in seksuele voorkeur, in gender) lang niet zo evident is en dat overeenkomsten vaak meer voor de hand liggen dan verschillen. Niet voor niets begint in de stomende cabine de stempel op onze handpalmen ook steeds meer te vervagen.”

 

 

 

Volgen Luit Bakker:

Actrice

Performer

Laatste berichten van