La Isla Bonita vergadert live: over de lichaamstaal van macht. Hoe spreken we met elkaar anno 2019?

Collectief La Isla Bonita gaat met elkaar om tafel. In een wereld van maatpakken, flip-overs, stokpaardjes, powerpoints en flesjes Spa vergaderen vijf witte managers op een gehuurde locatie. Hoe moet het verder met de wereld, de mensheid, de zaak, dit team, de productpresentatie van volgende week dinsdag?
Is de man, pardon de mens, in staat aan een vergadertafel tot zinvolle oplossingen te komen? In een wereld beheerst door guerrilla-tactieken, manipulatie, fallocentrisme en mansplaining komt La Isla Bonita met een steigerend weerwoord.
Een even hilarische als schrijnende voorstelling over macht en al haar rituelen.

De Managers ging in première tijdens Over Het IJ Festival 2019 en is in april, mei en juni 2020 te zien in de theaters in het land.

“Hordelopen, dressuur, rodeo, hoog te paard, de zweep erover – je kunt de metaforen moeiteloos op je eigen kantoorbaan plakken.” (De Volkskrant ☆☆☆☆)

“De performers doen in De managers niet veel anders dan onze wereldleiders: ze verleiden elkaar en hun publiek (in leuke, droogkomische scènes) maar voor je het weet zit je te lachen om iets waar niet meer om te lachen valt.“ (Het Parool)

“Tekort aan sterk matriaal” (Theaterkrant)

“In de parallelle fantasiewereld van La Isla Bonita komen menselijke verhoudingen even symbolisch als concreet aan de orde.“ (NRC ☆☆☆☆)

Lees hier de voorbeschouwing door Esther Kleuver in de Telegraaf

concept & spel Luit Bakker, Milou van Duijnhoven, Mirthe Labree, Aukje Schaafsma en Lisa Schamlé eindregie Suze Milius
scenografie Studio Dennis Vanderbroeck
kostuumontwerp Bibi Trompetter 
techniek Dirk Houthoff 
met dank aan Willemijn Zevenhuijzen 
productie Frascati Producties in coproductie met Over het IJ festival 
foto Casper Koster i.s.m. Lisa Schamlé
regie, camera, edit & muziek teaser Ruben Labree