In Mikadoshow klinkt er een soundscape waarin de elementen van verschillende spelshows tot een mash up zijn gemaakt. De performers bewegen zich razendsnel over het podium en halen onnavolgbare acties uit maar één ding is duidelijk: winnen is het belangrijkst. Toch is het volstrekt onduidelijk hoe er gewonnen kan worden. Spelers gaan een level up maar blijken ook weer levels naar beneden te kunnen gaan, en krijg je nou punten voor het winnen van een mini-game of zorgt dat juist voor aftrek?

Het publiek beïnvloedt het verloop van het spel door te stemmen op spelers, een rad te laten stoppen met draaien en andere manieren. Opeens krijgen spelers er levels bij of gaat er tijd af. Het publiek weet zelf ook niet meer precies wat ze doen en wie er nou eigenlijk aan het winnen is. Maar misschien is dat ook eigenlijk niet zo belangrijk?

Geïnspireerd door de gamification van het alledaagse leven wil La Isla Bonita dit ook verwerken in deze show. Het publiek wordt getriggerd, weet niet precies wat het einddoel is, maar moet wel de hele tijd mee blijven doen, uitgedaagd worden. De uitdaging en het spelplezier is uiteindelijk belangrijker dan het winnen. Want als je niet omhoog maar rechtsaf gaat kom je misschien wel veel gelukkiger naar buiten.

Concept & spel: Luit Bakker, Milou van Duijnhoven, Mirthe Labree, Aukje Schaafsma en Lisa Schamlé 
Co-productie: La Isla Bonita en de Warme Winkel
Coach: Ward Weemhoff
Verkoop: Via Rudolphi
Campagnebeeld: Lisa Schamlé