Odette, Kater en de Lul is een futuristisch kostuumdrama van performancecollectief La Isla Bonita. Een fysiek onderzoek naar wat de toekomst van de mensheid
-met betrekking tot seksualiteit en voortplanting- gaat zijn met de naderende technologische vernieuwingen.

Na de succesvolle voorstellingen La Lucha Libre, Atlantis en De Managers,
maakt La Isla Bonita een duister, erotisch en dystopisch toekomstsprookje. Een feministisch pleidooi voor lichamelijkheid en de verschuivende rollen van man/ vrouw/non-binair/trans-personen wanneer technologie een belangrijke rol krijgt
in het voortplantingsritueel. Gehuld in de draperieën van het hemelbed voor een Aerial dance, houdt het collectief een pleidooi voor lichamelijkheid.

Een voorstelling gemaakt vanuit nieuwsgierigheid naar de toekomst met zijn nieuwe vormen en ideeën over vruchtbaarheid. Is ectogenese, waarbij nieuw leven groeit in met vloeistof gevulde biozakken, de oplossing voor ongelijkwaardigheid?

“Odette, kater en de lul wordt zo zowel een viering van nieuwe mogelijkheden als een ode aan zwanger- en ouderschap zoals we die nu kennen: de verbintenis tussen nieuwe en de oude mens wordt overbrugd door het ontplooien van nieuwe rituelen. Het beeld van vier liefdevolle moeders die pogen hun gezamenlijk kind een veilig nest te bieden beklijft” (****)

NRC over Odette, kater en de lul

Concept & spel: Luit Bakker, Milou van Duijnhoven, Mirthe Labree, Aukje Schaafsma en Lisa Schamlé
Scenografie: Juul Dekker
Kostuums: Hanne Pierrot
Geluidsontwerp: Marijn Brussaard
Eindregie: Mara van Vlijmen
Productie: Lena Meyer
AI developer: Casper Wortmann
Producent: Frascati Producties ism La Isla Bonita
Verkoop: Via Rudolphi
Campagnebeeld: Lisa Schamlé
Foto’s: Bart Grietens