Elke brief is een liefdesbrief

Frascati organiseert al jaren sessies waarbij kunst, onderzoek en ontmoeting centraal staan. Een groep (meest jonge) kunstenaars werkt voor een periode van 2 weken samen met een aansprekende kunstenaar uit de theater- of danswereld.

Regisseur en artistiek directeur van Toneelgroep Oostpool Marcus Azzini koos als onderwerp van deze sessie ‘lichamelijkheid van taal & het persoonlijke als strategie’. Azzini staat bekend om zijn regies waarin lichaam, emotie en taal een waarachtige verbinding met elkaar aan gaan. Hij kiest bronnen (thema’s, boeken, toneelstukken) waarin eigenzinnige mensen van hun kwetsbaarheid hun kracht maken. In zijn werk brengt hij de menselijke behoefte aan het collectieve – het dragen van elkaar – in spanning met het individualisme, de drang om je los te zingen, om radicaal je eigen weg te volgen.

Tijdens deze sessie werkte hij twee weken met: Luit Bakker, Tim Bogaerts, Rozanne de Bont, Indra Cauwels, Sanne Samina Hanssen, Belle van Heerikhuizen, Coen van der Hilst, Matthijs Janssen, Madelon Kooijman, Hannah De Meyer, Annica Muller, Florian Myjer, Casper Nusselder, Karel Tuytschaever.

 

Foto’s: Casper Koster